ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-09-07

Rántott palacsinta hallal töltve

Rántott palacsinta hallal töltve 

Hozzávalók:
  • Halfilé(én pontyot használtam,mert a nagy pecás férjem azt fogott éppen)
  • Hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • metélőhagyma 
  • Kisütött palacsinta (a darabszám színtén ízlés kérdése,töltelék mennyiség függő)
Panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás 
  • tej
  • zsemlemorzsa


Elkészítés:

Megfőzzük a halat  sós  vízben,ha valaki nem filét használ,akkor értelemszerűen eltávolítjuk belőle a szálkát.A hagymát üvegesre pároljuk,majd rátesszűk a megfött halat (Kézzel apróra szokam szaggatni,de ha valaki írtózik attól,hogy halszagú legyen a keze,lehet darálni is),mehetnek bele a fűszerek,összekeverjük ,majd a palacsintákat megtöltjük két végét behajtjuk,feltekerjük (kb. úgy mint a hortobágyi palacsintát ) ,
panírozzuk,majd olajban kisütjük.

Tipp:

A fűszerezést izlés szerint lehet változtatni,a hal jó barátságban van még a kaporral is.
A töltelékbe tettem egy kis reszelt parmezánt,de bármilyen keménysajt megfelel.
Tálalhatjuk salátával,vagy tartár mártással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...