Halfasírozott
- Halfilé
- vörös hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- tojás
- száraz zsemle (diétázók helyettesíthetik zabpehellyel is )
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A halat apróra vágjuk,de lehet darálni is,hozzáadjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát,a préselt fokhagymát,a tojást,a beáztatott és kinyomott zsemlét.
Gombócokat formázunk,amit zsemle morzsába forgatunk,majd forró olajban kisütünk.Személy szerint én úgy szeretem ,ha jól átsűl,ezért sütés elött vagy kissé kilapítom őket,vagy kissebb golyókat formázok!
Tipp:
Tálalni lehet kapros burgonyával,
(erre akkor jöttem rá,hogy milyen finom,amikor véletlenűl petrezselyem helyett kaprot vettem le a fűszerpolcról,de ez egy szerencsés véletlen volt )
Rizzsel vagy salátával,
nálunk a snidlinges tartár mártás a nyerő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése