ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-08-05

Fahéjas szilvaleves tejszínnel

Fahéjas szilvaleves tejszínnel

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 szem összetört szegfűszeg
  • fél kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.
A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...