Fűszeres szilva lekvár sütőben sütve
Hozzávalók:
- Szilva
- cukor (ha elég édes a szilva,akkor nem kell cukor hozzá )
- fahéj,szegfűszeg,Ízlés szerint
- ecet
E
Elkészítés:
A szilvákat alaposan megmossuk,kimagozzuk,majd negyedekre vágjuk, (ha puha a szilva,akkor elég csak kimagozni ).Beletesszük egy magasabb falú tepsibe,vagy lábasba,amit először kikenünk egy kis ecettel,ettől nem ég rá a szélére a lekvár (én alá szoktam önteni egy kis vizet,nehogy leégjen,amíg levet ereszt ).Előmelegített sütőbe tesszük kB. 200 fokra,majd 1 óra múlva visszavesszük 140- re. A gyümölcs érettségétől is függ,hogy mennyi ideig kell sütni.
Ha elkészült forró,steril üvegekbe töltjük,az üveg száját bekenjük tartósító szerrel,rátekerjük a kupakot,majd 5 percre fejre állítjuk .Ha letelt az 5 perc,mehetnek is a drágaságok a száraz dunsztba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése