ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-06-30

Gazpacho

Gazpacho


A Gazpacho egy spanyol leves, amelyet hidegen fogyasztunk. Agazpacho fő alapanyaga a paradicsom, amely egy szuperétel, hiszen nagyon magas az antioxidáns tartalma. Mivel a leves nem más, mint nyers alapanyagok turmixa, a gazpacho nem csupán egy egészséges leves, de az egyik legalkalmasabb méregtelenítő étel is. Forró, nyári napokon kimondottan hűsítő a hatása..




Hozzávalók
  • 1/2kg érett paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 újhagyma
  • 1/2 Kaliforniai paprika
  • 5cm uborka
  • 1 citrom leve
  • 1 és fél ek olíva olaj (hidegen sajtolt)
  • Só, bors, paprika – ízlés szerint
  • 2 ek friss koriander és-vagy petrezselyem zöldje

GazpachoElkészítés:
  1. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk apró darabokra az alapanyagokat.
  2. Egy robotgéppel turmixszoljuk össze a paradicsomot és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, sót, borsot és 1 csipetnyi piros paprikát (ez lehet csípős is!). Turmixszoljuk tovább  – de ne pürévé, azaz a leves maradjon kissé darabos.
  3. Töltsük át egy tálba és hűtőszekrényben hűtsük le 15-20 perig.
  4. Tálalás előtt díszítsük az apróra vágott uborkával, paprikával és újhagymával.

fffffff
fo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...