ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-06-30

Katalán krém

Katalán krém


Crema Catalana



  • 4 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő



  • Elkészítés:
    A tojássárgáját a cukor háromnegyedével habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat és a citromhéjat, majd elkeverjük a tejjel és a keményítővel, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett beforraljuk. Amikor már sűrű, levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle fahéjat, szufléformákba öntjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
    Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral a tetejét, és a sütő grillfokozatán vagy konyhai lángszóróval aranybarnára pirítjuk. Azonnal tálaljuk.
    forrás:R.V.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése

    Ezt látta már? :

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...