ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-06-22

Őszibarack sütemény


Őszibarack


Őszibarack

Hozzávalók:
Tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 2 cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor
Töltelékhez:
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1/2 dl rum (vagy pár csepp rumaroma)
  • 2 ek sárgabarack lekvár
  • a tésztagolyók kikapart belseje
Tetejére:
  • aroma ( rum, vérnarancs vagy mandula-ki milyet szeret)
  • ételfesték
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojás sárgákat összedolgozzuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd a margarinos masszához adjuk és jól eldolgozzuk. 2 óráig állni hagyjuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle.
Tepsibe tesszük 180 fokon kb 10-15 perc alatt világosra sütjük. A közepét kikapargatjuk, összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival, majd a masszával megtöltjük az üreges gombócokat és 2-2 db-ot összeragasztunk.
Rumaromával vagy ételfestékkel színezzük, majd kristálycukorban megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...