ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-07-07

Multivitaminos kajszidzsem

Multivitaminos kajszidzsem
Hozzávalók:
  • 200 g sárgabarack (előkészítve mérjük le)
  • 700 ml frissen facsart narancslé
  • 300 ml répalé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 350 g cukor (vagy 300 g gyümölcscukor ill. szorbit vagy 25 ml folyékony 
  • édesítőszer)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1

Előkészítés:
A sárgabarackot leforrázzuk, héját lehúzzuk, a gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk, apróra vágjuk, és kimérünk 200 g-ot.
Elkészítés:

A gyümölcsöt, a gyümölcslevet és a reszelt narancs héját egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsös masszához adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...