ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-06-20

Sárgadinnyelekvár

Sárgadinnyelekvár          



Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgadinnye meghámozva, felkockázva (legyen kb 1 kg)
- 1 kg sárgabarack vagy narancs vagy 
sárgarépa
- kb. 30-50 dkg nádcukor (ki amennyire 
édesen szereti)
- 1-2 citrom leve és/vagy reszelt héja
-pektin,de lehet 3 az 1-ben zselésítő is..)
- vanília vagy menta, vagy rum 
Elkészítés:
A felkockázott dinnyét a másik 

gyümölccsel együtt kevés vízben 
 feltesszük főni. (Az is jó, ha előbb becukrozzuk és fél óra
 múlva már levet is ereszt.) Hozzáadjuk a cukrot, a citromot, az esetleges ízesítőket 
és addig főzzük, amíg megpuhul.
Én nem vagyok a szétfőzés híve, ezért botmixerrel rá szoktam segíteni, úgy 

hamarabb elkészül. Végül mehet bele a zselésítő, ha szükséges. Gyönyörű színe és 


íze lesz. 
Forrón steril üvegekbe töltjük és szárazdunsztoljuk. 




forrás:Bio-Ritmus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...