ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-06-19

Souvlaki


Souvlaki


Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé, de lehet borjúcomb vagy marhabélszín is
1 húsos zöldpaprika
1 vöröshagyma
1 evőkanál görög fűszerkeverék
(készen kapható)
6 evőkanál olaj (olíva is lehet) 

Elkészítés:

A húst kétcentis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A hagymát lehéjazzuk, cikkekre vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat felváltva 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. A fűszerkeveréket az olajjal összekeverjük és ezt a nyársakra locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje, majd letakarva, hűtő-szekrényben egy éjszakán át érlel-jük. 
A nyársakat forró rostsütő lapon vagy serpenyőben, többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük, de elkészíthetjük 200 °C-os sütőben 18-20 perc alatt is.

Tálalhatjuk tepsiben sült burgonyával és Tzatzikivel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...