ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-07-08

Citrom sorbet

Citrom sorbet


Hozzávalók:

3 dl frissen facsart citromlé
3 dl víz
30 dkg cukor
2-3 citrom finomra reszelt héja

Citrom sorbet

Elkészítés:

A vizet a cukorral és a citromok héjával 5 percig forraljuk. Belekeverjük a citromlevet, és kihűtjük. A folyadékot műanyag edénybe öntjük, és a fagyasztóba tesszük. 30 percenként botmixerrel átkeverjük, hogy a nagyobb jégkristályok képződését megakadályozzuk. 
Ezt a lépést a kívánt állag eléréséig többször megismételjük.
Tipp: ha van fagylaltgépünk, a félig fagyott alapot azzal dolgoztassuk készre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...