ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-07-07

Levendulás-fahéjas cukkinilekvár

Levendulás-fahéjas cukkinilekvár


Hozzávalók:

2 db 700 ml-es üveghez:
1,5 kg cukkini
30-40 dkg  cukor
1 csomag vaníliás  cukor
1-2 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál szárított levendulavirág
3 db citrom
1 csomag dzsemfix


Elkészítés:

A cukkinit tisztítsuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal távolítsuk el a magokat. Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. 

A citromokat hámozzuk meg, és a fehér részét teljesen távolítsuk el.
Ezután vágjuk fel kisebb kockákra, és adjuk hozzá a már lereszelt cukkinihez.

Tegyük fel a tűzre főni, és közeben adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a levendulavirágot. Kevergetve főzzük 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. 

Ezután tegyük vissza a tűzre, és jól forraljuk ki. Amikor már forr, szintén vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a dzsemesítőt, és egy kézi habverővel, pár perc alatt keverjük simára. 

Végül az elkészült, forró dzsemet merjük bele az üvegekbe, és légmentesen zárjuk le. Ezután pár percre állítsuk fejtetőre az üvegeket, majd fordítsuk vissza, és így hagyjuk teljesen kihűlni a lekvárt. (Dunsztolni nem kell!!!!)

forrás:mme

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...