Krémsajtos sütőtök szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás,
- 1 és 2/3 csésze kristálycukor,
- 1 csésze növényi olaj
- , 1 csésze sütőtökpüré,
- 2 csésze átszitált liszt,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 2 teáskanál őrölt fahéj,
- 1 teáskanál só,
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémsajthoz:
- 125 g natúr krémsajt,
- 1/2 csésze lágy vaj vagy margarin,
- 2 csésze porcukor,
- 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 tasak vaníliás cukor)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokon.
Egy nagyobb tálban haberővel keverjük a tojást, a cukrot, az olajat és a sütőtökpürét, könnyű, krémes állagúra.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a masszához az egészet és kézzel keverjük egyneművé. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe. Sütésidő: 25-30 perc. Hagyjuk kihűlni, készítsük el a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot keverjük simára a lágy vajjal vagy margarinnal, adjuk hozzá a cukrot, a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). A krémmel vonjuk be a tésztát. A felszeletelt süteményt pekándióval, kesudióval, mandulával, diógerezddel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése