ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-10-10

Krémsajtos sütőtök szelet

Krémsajtos sütőtök szelet



Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás,
  •  1 és 2/3 csésze kristálycukor, 
  • 1 csésze növényi olaj
  • , 1 csésze sütőtökpüré,
  •  2 csésze átszitált liszt,
  •  1 teáskanál sütőpor,
  •  2 teáskanál őrölt fahéj, 
  • 1 teáskanál só,
  •  1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémsajthoz:
  • 125 g natúr krémsajt,
  •  1/2 csésze lágy vaj vagy margarin,
  •  2 csésze porcukor,
  •  1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 tasak vaníliás cukor)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokon.
Egy nagyobb tálban haberővel keverjük a tojást, a cukrot, az olajat és a sütőtökpürét, könnyű, krémes állagúra.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a masszához az egészet és kézzel keverjük egyneművé. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe. Sütésidő: 25-30 perc. Hagyjuk kihűlni, készítsük el a krémet.

A szobahőmérsékletű krémsajtot keverjük simára a lágy vajjal vagy margarinnal, adjuk hozzá a cukrot, a vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). A krémmel vonjuk be a tésztát. A felszeletelt süteményt pekándióval, kesudióval, mandulával, diógerezddel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...