ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-11-08

Sonkás tekercs

Sonkás tekercs

Ezzel a kiváló recepttel ünnepi alkalmakkor vagy bulikon meglephetjük barátainkat,de ideális uzsonna gyerekeknek is.

Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg tejpor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dkg só

Töltelék:
  • 25 dkg gépsonka
  • 1 tojás a megkenéshez
Elkészítés:

13 dkg lisztet félreteszünk.A többi lisztet a tejporral elkeverjük,majd a keverék közepébe mélyedést nyomunk.2,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztőt ide öntjük.

A tojást beleütjük és rugalmas tésztát gyúrunk.Egy másik edényben a zsírt, a cukrot és a sót simára keverjük,majd a félretett lisztet is a tésztához a djuk.

A két keveréket alaposan összegyúrjuk(esetleg adhatunk hozzá még egy kevés lisztet vagy langyos vizet).Letakarva kb. 45 percig kelesztjük.

A tésztát kinyújtjuk,10×6 cm-es téglalapokra vágjuk,és mindegyikre egy szelet gépsonkát fektetve összecsavarjuk.A tekercseket a simára kevert tojással megkenjük,majd 50 percig állni hagyjuk.

A tekercseket kikent tepsibe fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tipp:
Gépsonka helyett a tekercseket más felvágottal vagy húsfélével is megtölthetjük,pl. kolbásszal,császárszalonnával,füstölt sonkával stb.A töltelék még finomabb,ha a húsra egy szelet sajtot is teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...