ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-08-04

Szilvás túrólepény

Szilvás túrólepény 


Hozzávalók / 6 adag


80 dkg szilva
3 ek porcukor
2 ek rum
50 dkg tehéntúró
6 dkg finomliszt
3 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
2 ek zsemlemorzsa


Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, rászórjuk a 3 ek porcukrot, és a rumba áztatjuk.
A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot. A margarinnal és a tojások sárgájával simára keverjük.
Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán belekeverjük a tésztába.
Egy kisebb tepsit alaposan kivajazunk, beletesszük a tészta felét, rászórjuk a szilva 2/3 részét. A maradék tésztát rásimítjuk, és rátesszük a maradék szilvát is.
A tetejére vajdarabkákat teszünk, meghintjük zsemlemorzsával, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...