ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-07-01

Gyümölcsös panna cotta


Gyümölcsös panna cotta


Hozzávalók:

80 dkg habtejszin
25 ml tej
1.2 dkg zselatinlap
35 dkg porcukor

Elkészítés:


1. Lassú tűzön addig főzünk 15 dkg porcukrot és fél pohár vizet, amíg nem karamellizálódik.

2. Muffin- vagy kuglófformába öntsük bele a karamellt úgy, hogy az oldalára is kerüljön bele.

3. Puhítsuk meg hideg vízben a zselatinlapokat, majd egy lábasba öntsük össze a nem habosított tejszínt, tejet, 20 dkg cukrot.

4. A tejszíns keveréket lassú tűzön melegítsük kb 15 percen át, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Ezt követően adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, amíg teljesen nem elegyednek el.

5. Végül öntsük a krémet a karamellás formákba és hűtőszekrényben hűtsük kb 12 órán át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...