
Gyümölcsös panna cotta
Hozzávalók:
80 dkg habtejszin25 ml tej
1.2 dkg zselatinlap
35 dkg porcukor
Elkészítés:
1. Lassú tűzön addig főzünk 15 dkg porcukrot és fél pohár vizet, amíg nem karamellizálódik.
2. Muffin- vagy kuglófformába öntsük bele a karamellt úgy, hogy az oldalára is kerüljön bele.
3. Puhítsuk meg hideg vízben a zselatinlapokat, majd egy lábasba öntsük össze a nem habosított tejszínt, tejet, 20 dkg cukrot.
4. A tejszíns keveréket lassú tűzön melegítsük kb 15 percen át, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Ezt követően adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, amíg teljesen nem elegyednek el.
5. Végül öntsük a krémet a karamellás formákba és hűtőszekrényben hűtsük kb 12 órán át.
2. Muffin- vagy kuglófformába öntsük bele a karamellt úgy, hogy az oldalára is kerüljön bele.
3. Puhítsuk meg hideg vízben a zselatinlapokat, majd egy lábasba öntsük össze a nem habosított tejszínt, tejet, 20 dkg cukrot.
4. A tejszíns keveréket lassú tűzön melegítsük kb 15 percen át, de vigyázzunk, hogy ne forrjon. Ezt követően adjuk hozzá a zselatint és addig keverjük, amíg teljesen nem elegyednek el.
5. Végül öntsük a krémet a karamellás formákba és hűtőszekrényben hűtsük kb 12 órán át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése