ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-08-05

Bortésztába burkolt marcipános szilva

Bortésztába burkolt marcipános szilva


Bortésztába burkolt marcipános szilva

Hozzávalók 4 személyre:


16 szem szilva
10 dkg fehér marcipán
A tésztához:
3 tojás
4 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tokaji aszú
6 dkg liszt
bőven olaj a sütéshez
2 evőkanál fahéjas por cukor


Elkészítés:


A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. Minden mag helyére egy-egy marcipándarabkát teszünk, majd összeillesztjük a szilvákat.


1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
2. Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Fahéjas cukorral megszórjuk, ízlés szerinti gyümölcsöntettel tálalhatjuk.
forrás:kiskegyed konyhája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...