Bortésztába burkolt marcipános szilva
![]() |
Bortésztába burkolt marcipános szilva |
Hozzávalók 4 személyre:
16 szem szilva
10 dkg fehér marcipán
A tésztához:
3 tojás
4 dkg

1 tasak vaníliás

1 dl tokaji aszú
6 dkg liszt
bőven olaj a sütéshez
2 evőkanál fahéjas por

Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, és kimagozzuk. Minden mag helyére egy-egy marcipándarabkát teszünk, majd összeillesztjük a szilvákat.
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd beletesszük a bort és a lisztet. Simára keverjük, ha nagyon sűrű lenne, 1-2 kanál tejet adhatunk hozzá. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
2. Felforrósítjuk az olajat. A szilvákat megforgatjuk lisztben, majd a boros tésztamasszába mártjuk, hogy jól betakarja, végül a forró olajban kisütjük. Amikor kész, papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Fahéjas cukorral megszórjuk, ízlés szerinti gyümölcsöntettel tálalhatjuk.
forrás:kiskegyed konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése