Fehérbab leves szárított sonkával és tésztával
Hozzávalók:
- 2-3 ek extra szűz olíva olaj
- 30 dkg száraz fehérbab
- 20 dkg tagliatelle tészta
- 15 dkg szárított füstölt sonka
- 15 dkg hagyma
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 db répa
- 1-2 csipet só
- 1-2 csipet bors (őrölt)
- 1 szál zeller
Elkészítés:
Előző este áztassuk be a babot. A sonkát mossuk meg és pár percre dobjuk forró vízbe. Egy nagyobb cserépedénybe (ha nincs sima leveses edénybe) tegyük bele a lecsepegtetett babot, és az egész sonkát, egy hagymát, egy répát, egy szál zellert, majd tegyünk rá vizet majd sózzuk. Tegyük az edényt a tűzre és főzzük. Amikor a bab megpuhult, akkor egy szűrőkanál segítségével a felét szedjük ki és zúzzuk vagy turmixszoljuk össze. Tegyük vissza a pürét az edénybe, majd amikor újra forr, tegyük bele a tésztát. Amikor a tészta megfőtt, daraboljuk fel a sonkát. Langyosan tálaljuk, olíva olajjal meglocsolva, parmezán sajttal. Sonka helyet használhatunk füstölt oldalast is.
forrás:olaszreceptek.com
val
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése