Spagetti Carbonara
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kockákra vágjuk fel a császárszalonnát és a hagymakarikákkal együtt pirítsuk meg az olajon.
Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül.
Öntsük rá a bort.
Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, a tésztát visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul (1-2 perc). Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a pirított császárszalonnát és szórjuk meg borssal.
Azonnal tálaljuk.
Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül.
Öntsük rá a bort.
Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, a tésztát visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul (1-2 perc). Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a pirított császárszalonnát és szórjuk meg borssal.
Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése