ÜDVÖZLÖM A BLOGOMON!

2014-07-01

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara

Hozzávalók:

50 l tej
5 ek extra szűz olíva olaj
40 dkg spagetti
10 dkg pancetta
3 dkg parmezán sajt (reszelt)
2 dkg pecorino sajt (reszelt)
50 ml tejszin
3 db tojás sárgája
1 db tojás fehérje
3 db hagymakarika
1/2 pohár száraz fehérbor
1 csipet bors (őrölt)
1 csipet só

Elkészítés:


Kockákra vágjuk fel a császárszalonnát és a hagymakarikákkal együtt pirítsuk meg az olajon. 
Miután a hagymakarikák megpirultak, vegyük ki, majd a császárszalonnát addig pirítsuk, amíg ropogósra nem sül. 
Öntsük rá a bort. 
Egy külön edényben a tojásokat a reszelt parmezán sajttal, a pecorino sajttal, a tejszínnel és a tejjel keverjük össze. Amikor a tésztát „fogkeményre” megfőztük és leszűrtük, a tésztát visszaöntjük a főzőedénybe. A tésztára öntsük rá a tojásos keveréket és lassú lángon addig kevergettjük, amíg a tojás megszilárdul (1-2 perc). Vegyük le az edényt a tűzről, adjuk hozzá a pirított császárszalonnát és szórjuk meg borssal. 
Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ezt látta már? :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...